keskiviikko 31. elokuuta 2016

Raksaviikko 17, 30% musta

22-28.8.2016



Peltikatto valmistui viimeviikolla 90% valmiiksi. Muutama viimeistelytyö puuttuu...Katto on niin hieno ja teki talosta taas vähän valmiimman näköisen. Ja 30%:sti musta!


Mutta kaikki ei silti mennyt niin kuin saduissa...Etupuolella kattopellit jäivät kattolyhdyn ja parvekkeen seinän välissä liian lyhyiksi. Siitä syntyi paniikki joka johti soittelukierrokseen. Eihän tämä nyt tällai voi jäädä. Katon asentaja oli itse huomanut saman, mutta jatkanut katon asentamista. Saas nähdä miten tuo korjataan ja kuka pistää nimensä paperiin ja vakuutta minulle, että vesitiivis tuli.

VINKKI: Rakennat tai sitten remontoit ja sinulla on palkattuna ammattilaiset jonkun asian tekemään. Valvo ja tarkista ja kysy,jos askarruttaa. Loppupeleissä sinä olet kuitenkin se joka talon/asunnon kanssa joutuu elämään. Rakentaminen maksaa p#¤%eleesti joten pidä huolta siitä, ettei se maksa sinulle lisää, kun uutta joutuukin sitten korjaamaan.

Suuri kolo.

Testataan peittääkö koristelistat....

....ei peitä..
Mutta katolle en itse voi muuta kuin marmattaa kaikille niille tahoille jotka jollain tasolla ovat sen kanssa olleet tekemisissä....ja vähän muillekkin. Vastauksia odotellessa oli pakko imuroida valmiiksi se alakerta.


Lattia oli tyhjä,siisti ja tasainen sunnuntai-iltana. Maanantaina aloitan styroksien laiton. Vähän kerrallaan mennään eteenpäin.


- Heidi

torstai 25. elokuuta 2016

Raksaviikko 16, Porausta

15-21.8.2016

Tämä viikko alotettiin uudella puhteella. Viimeviikon pieni takapakki saatiin käsiteltyä hyvin ja kaikki asiat korjattua katon asentajia varten. Viikonloppuna uusi yritys katon kanssa. Toivotaan poutasäätä.

Viikolla Rototec kävi poraamassa maalämpö- ja vesikaivon. Hirmuinen meteli lähti koneesta, vaikka kuulosuojaimet olikin korvilla, kun vieressä räystäslautoja maalailin niin metelin kuuli hyvin.

Pora.


Poistoputki lennätti kasan kivituhkaa.

Minä pelkäsin, että kaivoista jää näkyville suuretkin ns.kaivonrenkaat tai korkeat tötsät, mutta hyvin huomaamattoman näköiset nämä on.



Vesikaivo.


Maalämpö.


Näkymä vesikaivolta talolle. Lämpökaivon ja vesikaivon välillä tarvitsee olla 40m. Onneksi tontti on sen verran suuri, että rajat eivät tule heti vastaan.

Kertaalleen kerettiin räystäät maalaamaan ennen katon tuloa. Nopeasti aina illoin kun täsmäsää näytti, että hetken on poutaista. Voitte kuvitella kuinka tänä kesänä on v*%&#tanut nämä ilmat!
Jokatapauksessa, sieltä se alkoi, harjalta musta pelti levitä katoksi ja voin sanoa, että tuleepa hieno!










Sieltä se katto pilkistää.



En millään malta odotella, että nään valmiin katon. Seuraava rutistus meiltä onkin lattiavalun valmisteleminen eli sorapatjan muokkaaminen oikeaan korkoon ja sen päälle styroksien ja rautaverkkojen kasaaminen.

- Heidi


tiistai 16. elokuuta 2016

Raksaviikko 15, Raskas viikko

8-14.8.2016


Olipa raskas viikko! Katon asnnuksen piti aluksi alkaa maanantaina tai keskiviikkona...sitten se siirtyi perjantaille ja sitten asentaja oli kipeänä ja pääsi paikalle vasta lauantaina. Lauantain ajattelimme olevan helppo päivä, asennetaan ikkunalyhtyjen irrallaan olevat kolmiot paikoilleen ja kotio. Hieman helpompi, ei sellaista 12 tunnin työpäivää.... No ei mennyt ihan niin. Katsokaas, kun ensimmäinen ongelma tuli siitä, että kaksi kattoristikkoa tulevat liian alas eikä pelti mahdu niiden alta tarpeeksi pitkälle. Toinen ongelma on rintapelleille varattu tila kattolyhtyjen kohdalla koskien valmiita kolmioita ja sitten kahta valmista seinää. Tilaa rintapellille pitäisi olla 25 cm. Ei muuta kuin pohtimaan mitäs tämän kanssa tehdään. Kolmas asia oli takapuolen lasitetunterassin katolla, kattolyhtyjen kohdalla olisi pitänyt olla huomattavasti tukevammat katon koolaukset. Tämä oli se helpoin. Ei muuta kuin sahaamaan lisäkoolauksia.





Yksi vinkki aloitteleville rakentajille tai tässä samassa vaiheessa oleville. Älkää sahatko tai muuten sotkeko sisällä. Kaikki pienetkin roskat jotka lattian sorapatjan päälle päätyvät ennen valua on noukittava pois. Homehtumisvaara. Joo. Mehän siis ollaan sahattu puuta ja tuulileijonaa tuolla ylhäällä ja välipohjan koolauksien välistä kaikki on iloisesti satanut siihen sorapatjalle. Niin. Hieman alkoi närästää.

VINKKI: Älä sahaa,silppua,revi tai muuten ajatuksissasi tiputtele sorapatjallesi mitään. Se on sinun raksa-ajan parkettisi.

Ei muuta kuin imuri käyttöön.
VINKKI 2: Jos rakennat kaksikerroksista taloa, imuroi yläkerta ensin. Sieltä sitä moskaa kuitenkin tippuu alas.

...ja sitten alakerran kimppuun.
VINKKI 3: Kääri imurisi suulakkeen ympärille hiiriverkkoa tai vastaavaa. Tämä mahdollistaa purun ja muun hienojakoisemman moskan poistamisen,mutta ei poista mukanaan soraa.

Kas näin.
Mukana on hyvä roudata ämpäriä johon kerätä suuremmat roskat. 







Ensitestauksella varsin toimiva systeemi ja kun koko alakerran saan tyhjennettyä niin imuroin sen kunnolla läpi.

Kannustalon Rauhalassa on koristelistaa ja muuta pyrpyrää to-del-la paljon. Ulkonäöllisesti minun mielestäni täydellinen. Tehtäessä edessä on helvetti. Pahinpia ovat noi linnunpöntöt joka alakuvassa näkyykin. Tämä räystään lisäsiiveke on se josta Kannustalon tunnistaa.Toinen on tuon mansardin katkos tuolla katon lappeella. Näkyy myös kuvassa. Mutta noi linnunpöntöt! Ai saatana!



Lauantain aikaan saannos oli siis peltien nosto katolle valmiiksi ja lista mitä pitää korjata ennen kuin ensiviikonloppuna koitetaan uudestaan. Höh! Itse olin henkisesti jo niin valmistautunut siihen, että talossa olisi jo katto.  



Ensi viikolla tulee Rototec poraamaan maalämpökaivon ja vesikaivon. Niille pitää paikat merkitä tontille vielä. Kyllä se siitä pikkuhiljaa valmistuu.


Pakollinen ötökkä päivitys, kamala hämähäkki. Tuollainen punakeltainen tuli vastaan...


Niin ja uusi tuttavuutemme kärppä. Utelias otus, joka vartin verran meidän iloksemme hyppeli vieressämme. Ei minkäänlaista pelkoa ja vajaan metrin päähän tuli ihmettelemään. Söpöläinen oli. Puhelinta ei tietenkään ollut taskussa kuvaa varten, mutta piristipäs viikonloppua.


- Heidi

maanantai 15. elokuuta 2016

Villa Julma: Havana fever

Olohuone ja sen yhteydessä oleva ruokailuhuone. Minä onneton sain päähäni sen mustan kalanruotoparketin, puolipanelin ja sitten vielä se Havanna. Niin juuri se Cuban pääkaupunki art decoineen, palmuineen ja rappioineen. Juuri se.

Alla muutama ideakuva Pinterestistä olohuoneen puolelle.














Meille ei tule tv:tä alakertaan, vaikka tuohon erkkeriin sille valmius tehdäänkin. Alakerran olohuone on viihtyisä oleskelupaikka ilman tv:tä. Itseäni ärsyttää olle kylässä jos tv pauhaa taustalla. Sitä jumittuu tuijottamaan väkisinkin. 

Ruokailuhuone on olohuoneen yhteydessä joten värimaailma on kummassasin sama. Pinterestissä törmäsin erääseen ravintolaan, josta sain inspiraation ruokailutilan seinänpätkälle.

Alla olevat kuvat Pinterestistä. Valkoiset seinät ovat täynnä luita...




Oma seinäni ei ole kovin suuri, noin 80cm leveä lattiasta kattoon. alla olevassa kuvassa sijoittuu se  vasemmassa alakulmassa olevan tähden kohdalle. Keittiötä ja ruokailuhuonetta halkovan virtiinikokonaisuuden viereen. Toinen, ylempi tähtion valkohäntäpeuramme paikka.



Ruokailuhuoneen ja olohuoneen lattia on mustaa kalanruotoparkettia ja seinille tehdään 90 cm korkea musta puolipaneli, samalla tyylillä kuin eteiseen.



Koska en osannut päättää millä tapetilla tilan tapetoisin ja jollain tavalla päädyin vihreästä väristä valkoiseen, tulee tilaan raitoina erilaisia valkoisia tapetteja. Suuria ornamentteä ja krokotiilikuviota sulassa sovussa. Raitoina. Saas nähdä mitä tulee! Mahtava!

Ainakin alla olevia nähdään raitoina....
Tämän valmistajaa, saati mallia en saa nyt päähäni. Muutama rulla jäi remontista yli ja se ajateltiin hyötykäyttää. 

Albany wallpaper, crocodile pattern



Hohenberger, capri


Sandudd, glamour

Sisustuelementtinä meriakvaario olohuoneessa on varma katseen kiinnittäjä. Sellainen rakentuu sitten joskus väliseinäksi olohuoneen ja ns.galleria huoneen välille.



Kuva:Pinterest

Alla olevan sohvaryhmän:sohva, kaksi nojatuolia ja pöydän kotiutin meille tulevaa olohuonetta varten. Sohvan nahat vaihtuvat uuteen mustaan nahkaan, kunhan kerkeän, puuosat saavat pysyä tuollaisina. Rakastuin heti. Kuvat tori.fi:n myynti-ilmoituksesta. (näppärästi nakersin pois ympäristön niistä, kaunista)




 Vähän täplää mukaan ja olohuoneeseen tulee myös olemassa oleva leopardivitriinimme. Sille kaveriksi koitan löytää messinkisen tarjoiluvaunun, viisiharaisen messinkisen jalkalampun ja ja ja...
Tällainen löytyy jo :) Kuva:Pinterest

Alla olevat kuvat Pinterestistä.

tarjoiluvaunu hakusessa.



Norsukin löytyy, mustanruskeana tosin

Olen saanut päähänpinttymän sellaisesta viisihaaraisesta kullan värisestä lattialampusta ja tarjoiluvaunusta. Nämä ovat niitä asioita joita 90-luvun alun kodeissa nähtiin ja jotka ovat hävitetty pois muutaman vuoden päästä. Sääli. Pantteripatsas, tarjoiluvaunu ja viisihaarainen jalkalamppu aarteita kaikki. Aarteen metsästys alkakoon!

Tällaisen haluan! Kuva: Pinterest
Tässä suunnitelma olohuonetta varten. Hirmuisesti nypertämistä ja näpertämistä. Ihana tilava huone! Ja jos huonekasvit esim. palmut hankkisi sen verran kookkainan niin noi kissatkaan eivät ylettyisi tuhoamaan niiden lehtiä.....ehkä.


- Heidi